fbpx

Pločice imitacija drveta – hit 2018.

Pločice imitacija drveta

Pločice imitacija drveta – hit 2018.

Pločice imitacija drveta – hit 2018.

Pločice imitacija drveta su hit pločice koje imitiraju prirodne materijale. Među njima svakako prednjače keramičke i porculanske pločice koje imitiraju izgled i strukturu drveta.
Zbog trenutne razine tehnologije proizvodnje, gotovo je nemoguće razlikovati ih od pravog drveta.

Dobro je poznato kako je pločicu mnogo jednostavnije održavati od drveta te kako su mnogo trajnije.
To su dva glavna razloga koja pretežu na stranu keramike/porculana.

Osim toga, proizvođači su se pobrinuli da ih naprave u mnogobrojnim dimenzijama, bojama te različitih struktura koje više ili manje naglašavaju pore drveta. Na Vama je samo da dogovorite s keramičarem na koji način želite da ih postavi u Vaš dom i u koje prostorije. Naime, većina se ljudi odlučuje lijepiti ih u obliku riblje kosti ili baš popust drveta i to bez fuge. A po pitanju prostorija, nema pravila… Dnevna ili spavaća soba, balkon ili hodnik… Čak i kupaonica…

Obzirom da drvo, a tako i njegova imitacija, odaju dojam topline i ugode u prostoru, a uzimajući u obzir sve navedene prednosti, nema dvojbe zbog čega je ova vrsta keramičkih i porculanskih pločica doživjela ovakav “boom” u svijetu. Svakako je još važno istaknuti i kako je ovaj oblik popločavanja poda mnogo jeftiniji od drvenih oplata te kako je pogodan za postavljanje podnog centralnog grijanja. Ako Vas ni to nije uvjerilo, vjerujemo kako će Vam pomoći pri odluci informacija kako su keramički/porculanski podovi izdržljiviji i slabije skloni oštećivanju.

Kako svaki novčić ima dvije strane, tako i ove pločice imaju jednu negativnu stranu. Naime, svima je poznato kako su pločice dosta hladne. Uzevši u obzir da ih uspoređujemo s drvenom oblogom, može se reći da su nešto hladnije, no ne odskaču previše temperaturom od drveta. S druge pak strane, podno grijanje ispod njih može Vam pomoći da riješite taj problem.

Sudeći prema najavi trendova, izgleda da ova vrsta pločica privlači sve veći broj pobornika i očekuje se uskoro njeno “zlatno doba”. No, znate kako se kaže…ljepota je i ovoga puta u oku promatrača, pa je tako najbolje da sami odaberete ono što se Vama čini ugodnijim.

Sve informaciji o našim modelima možete dobiti na 044680999 ili info@tvim-tonkovic.hr/marketing@tvim-tonkovic.hr.